Sivas ilinde bir göl...

Lota,
Lota Gölü:
Erzincan yolu üzerinde Sivas merkeze 40 km uzaklıktadır. Yayın balığı, Trofe Sazan balıkları dibindeki kayalıklarda yaşarlar. Etrafında küçük mağara bulunan gölün dibinin olmadığı yorumlanır. 

Sivas ilindeki diğer göller;
Tödürge Gölü (Demiryurt Gölü):
Sivas-Erzincan kara yoluna bitişik Sivas merkeze 50 km uzaklıktadır. Kızılırmak Havzasında yer alan hafif tuzlu bir göldür. Doğal güzellikleri ile görülesi yerlerdendir. Kendine özgü temiz suyundan dolayı çok lezzetli sazan ve kefal (tatlı su kefali) yetişir. Derinliği ortalama 20 m. dir. Bölgede kızıl boyunlu batağan, uzunbacak, turna ve sarı başlı kuyruksallayan, tepeli batağan, leylek, angut, kılördek, karaçaylak, deniz kartalı, saz delicesi, kızılbacak ve sumru gibi kuş türleri  görülebilir.

Hafik Gölü:
Sivas-Erzincan kara yolundan 2 km uzaklıkta, Sivas merkeze 32 km, mesafededir. 1940 yıllarında Erzincan depreminden sonra oluşan ve derinliği 8 m olan göl, Belediye tarafından bazı bölümleri piknik yapmaya elverişli hale getirilmesinin dışında tabii bir göldür. Pullu sazanları meşhurdur. Gölün ortasındaki ada göle harika güzellik vermektedir.

Gökpınar Gölü:
Sivas merkeze 140 km uzaklıktadır. Malatya yolu üzerinde bulunan Gürün, ilçesinden ilçe merkezine 8 km de olan dünyaca ünlü bir tabiat harikasıdır. 15 m. derinliği bulunan, göle attığınız madeni parayı görebileceğiniz kadar bir berraklığa sahiptir. Etrafında lokanta ve mesire yerleri vardır. Yerden kaynayan sularla beslenen göl, fazla suyunu Tohma çayına aktarır. Alabalığı çok meşhurdur. Gölün suyu dupduru suların olduğu harika bir göldür. Doğal güzelliği ve alabalığı ile ünlenmiş muhteşem bir göldür.

Sülük Gölü:
Sivas Zara sülük gölü. Bu göl Sivas ilinin Zara ilçesi merkezine 33 km. ve Sivas iline ise 103 km.uzaklıktadır. Yeşilliğin ortasında en güzel göl olarak bilinmektedir.

Ulaş Gölü:
Sivas ilinin kuzeyindedir. Dağların ve yeşilliğin ortasında harika görünümü ile muhteşem bir göldür.

Tuz gölü, Kangal Gölü:
Bu göl Sivas ilinin kangal balıklı kaplıcalarında bulunmaktadır. Gezilmeye değer muhteşem bir göldür. Kangal gölü Sivas iline 90 km. Kangal ilçesine ise 13 km. dir. Kangal ilçesinin kuzey doğusunda bulunmaktadır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ