Yemekleri sıcak tutmakta kullanılan servis kapları...

Reşo, 
(Rechau),
Şeyfır, 
Şeyfing dişi, 
(Chafing Dish).
Ben Mart, 
Benmari 
(Bain Marie) 
Fondü.

Genellikle elektrikle ısıtılarak tabak altına konduklarında, bir müddet yemeğin soğumasına engel olurlar. Yemeği tabağında sıcak tutmaya yarayan bir tür ısıtıcıdır. Sıvı yakıtlı, katı yakıtlı veya elektrikli olup bir çeşit ocaktır. Yemekler için oda servisinde kullanılan, plaka reşo, metalden yapılmış plakalardır.

Restoranlarda yemekleri sıcak tutmak için kullanılan iki tür servis kabı vardır. Bunlar Reşo (Rechau) ve Şeyfır (Chafing Dish).  Şeyfır, altındakinin içinde su olan üst üste iki kaptan ve ana gövdeyi ısıtan ısı kaynağından oluşur. Daha çok açık büfelerde, ayakta verilen resepsiyon türü toplantılarda kullanılan, oval, kare, yuvarlak çeşitleri bulunan kaplardır.

Ayrıca, Fondü denilen yiyeceklerin hazırlanmasında kullanılan, altta Reşo türü bir ısıtıcı ve üstünde bir tavadan oluşur. Bir başka sıcak tutma ünitesi ise kafeterya, açık büfelerde, restoranlarda ve lokantalarda kullanılan tezgahlarda kullanılan içinde sıcak su bulunan küvetlerdir. İçindeki su ısıtılır. Bu sisteme Ben Mart veya Benmari (Bain Marie) denir. Şeyfır (Chafing dish-Şeyfing dişi) sisteminin aynısıdır. Bain Marie daha geniş boyutludur. Bain Marie yemek boyunca yiyeceği sıcak tutar.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ