Sıcak bölgelerde yetişen ve gövdesinin çevresi yirmi metreyi aşabilen bir ağaç ...

Baobap,

Baobab ağacı,
Hayat ağacı, 
Adansonia,
Sıcak bölgelerde yetişen ve gövdesinin çevresi yirmi metreyi aşabilen bir ağaç.
Afrika' nın tropikal bölgelerinde yetişen çok yüksek ve geniş gövdeli bir ağaç. Baobab ağacı, büyük ve karakteristik bir ağaç türüdür.

Afrika, Madagaskar, Avustralya ve Orta Doğu’ nun bazı bölgelerinde doğal olarak bulunur. Baobab ağacı, benzersiz görünümü, büyük gövdesi ve genellikle dallarını yapraksız bırakan karakteristik özellikleriyle tanınır.

Baobab ağaçları oldukça büyük olabilir ve bazı türlerde gövde çevresi 10-30 metreye kadar ulaşabilir. Boyu ise 5-30 metreye kadar çıkabilir. Gövdeleri oldukça geniş ve şişkin bir yapıya sahiptir. Bu nedenle ters çevrilmiş ağaç olarak da bilinir. Gövdenin bu büyük hacmi, suyu depolamak için bir adaptasyon olarak kabul edilir. Çiçekler beyaz, kırmızı veya pembe renkte olabilir ve genellikle gece açılır. Baobab ağacının meyveleri, sert bir kabukla kaplı olup oval veya dikdörtgen şekildedir. Baobab meyvesi, hafif tatlı ve ekşi bir tada sahiptir. 

Baobab Ağacı, yeryüzünün en geniş gövdeli ağaçlarındandır. Maymunekmeği ağacı ya da bazı Afrikalı yerliler, normalden kalın gövdeleri, gövdesine oranla ufacık dalları ve yapraklarından dolayı lanetli ağaç olarak adlandırmışlar.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ