"Günaydın Vietnam", "Ölü Ozanlar Derneği", "Can Dostum" gibi filmleriyle tanınan ve 63 yaşındayken ölen ABD'li sinema oyuncusu ...

Robin Willams,
Robin McLaurin Williams,
D. 21 Temmuz 1951, Chicago, Illinois –
Ö. 11 Ağustos 2014, Paradise Cay, Kaliforniya
Amerikalı komedyen ve oyuncu.
Türkiye’de özellikle, Good Will Hunting, Mrs. Doubtfire ve Hook filmleriyle tanınmıştır. Robin Williams üniversitede siyaset bilimi okudu. 

Mezun olduktan sonra gece kulüplerinde gösterilerle ün kazanan Robin Williams, daha sonra sinema sektörüne geçti. Williams, San Fransisco’da kendisi gibi oyuncu olan Robert De Niro ile Rubicon adlı lokantayı işletmekteydi. Williams’ın ilk eşi Valerie Velardi’den bir, ikinci eşi Marsha Garces Williams’den ise iki çocuğu bulunuyor.

1987 yılında, çevirdiği, Günaydın Vietnam filminde bir ordu radyo muhabirini canlandırdığı rolüyle beğeni toplayan oyuncu, yalnız komedi filmleriyle değil, drama dalında da başarılar elde etti. 1997 yılında Empire Magazine dergisince, gelmiş geçmiş en yetenekli 100 aktör arasına dahil edilerek 63. sırada yer aldı. Robin Williams, kariyeri boyunca bir Oscar, iki Emmy, altı Altın Küre, altı Grammy ve iki Sinema Oyuncuları Derneği ödülüne layık görüldü.

Ünlü aktör, Jumanji, Ölü Ozanlar Derneği, Can Dostum ve Günaydın Vietnam gibi filmleriyle Türkiye'de de geniş bir hayran kitlesine sahipti. Williams, Can Dostum filmindeki performansıyla 1998 yılında en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Oscar kazanmıştı.

Robin Williams, 11 Ağustos 2014 tarihinde Kaliforniya eyaletinde Tiburon kentindeki evinde kendisini asarak hayatına son verdiği düşünülüyor.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ