Ruh Çağırma ...

İspritizma,
Ruh çağırma.
İspritizma, 
Fransızca: Spiritisme, 
İngilizce: Spiritualism.
Fransızca kökenli bir kelimeden Türkçeye yerleşmiştir. 
Ölülerin, ruhların ve canlıların, canlılara görünme olayını saptamaya çalışan gizli bilim.

Ruhun ölmediğine inanan, gereğinde ölülerin ruhlarıyla ilişki kurulabileceğini ileri süren inanışa ispritizma denir. Ruhçu öğretinin bir parçası olarak ölümden sonra bedenden ayrılan ruhun dünyada bir yerde yaşamaya devam ettiğine dayanan görüş ve düşünceler vardır. Bu ruhlarla bazı koşullarda haberleşmenin mümkün olduğu inancı ile temas kurulur ki bu kişilere medyum denir. Medyumlar aracılığıyla bu ruhlarla görüşme yapıldığı söylenir. 

Bir masa etrafında mıum ışığı altında toplanarak el ele tutuşarak ruh çağrılır. Ey ruh geldiysen bize bir işaret ver !, (ya da masaya iç defa vur...) denir ve o sırada masa veya üzerindeki bazı cisimler yerinden oynarak haber verir. İşte böylece ruhla görüşmek konuşmak veya iletişim kurmak şeklinde yürütülen bu faaliyetlerin başlangıcıdır.

Ruh çağırma. Yani İspritizmadır. 
Son zamanlarda çok yaygın bir uygulama alanı bulmaktadır. Bir şekilde bu uygulamalar bir tedavi yöntemi gibi kullanılmaktadır. Psikolojik olarak müthiş bir rahatlama ve doyum ortamı sağladığından etkisi olmaktadır. Bu partilere veya olaylara ruh çağırma seansları olarak katılımlar olmaktadır. 

Bu ruh çağırma ve ruhlarla konuşma toplantılarına bazı bilim adamları da inanmaktadır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ