"Kon-Tiki" ve "Ra" yolculukları ile tanınan, Norveçli antropolog, kâşif ve maceraperest ...

Thor Heyerdahl,
(D. 1914 - Ö. 2002).
1951 yılında Akademi Ödülü kazandı. 
Antropolog, Kaşif, Maceraperest.
Son Viking.
1947 yılında Kon - Tiki adını verdiği, balsa ağacından yaptığı bir sal ile Peru kıyılarından yola çıkarak beş arkadaşı ile beraber dünyaca ünlü yolculuğunu yaptı. 6600 km. seyahat sonunda Polinezya kıyılarına ulaştı. 

1953 yılında, Galapagos Adaları'na bir arkeolojik sefer yaptı. İki yıl sonra da Paskalya Adasına gitti. Daha sonraki yıllarda, Peru ve Kanarya Adalarına gitti. Daha sonra 1969 yılında Ra adını verdiği ve papirüsten yapılmış bir tekneyle Fas'tan Güney Amerika kıyılarına ulaşmak istedi. Ancak birinci seferde başaramadı ama ikinci seferde başardı. Ünlü kaşif ve yetenekli bir hikayeci olan Thor Heyerdahl, 2002 yılında öldü. Ünlü seyahatini Kon-Tiki adlı eserinde yayımladı.

Uluslararası bir hit olan eseri 65 dile çevrildi. 1947 yılında Kon-Tiki ve 1969 yılında Ra adlı bilimsel amaçlı okyanus seferlerini dü­zenlemiş ve yöneten kaşif ve antropolog. Kon-Tiki ve Ra yolculukları ile tanınan, Norveçli antropolog, kaşif ve maceraperest. Thor Heyerdahl, 6 Ekim 1914 yılında Norveç' in Larvik kentinde doğdu. Babası bir müze müdürü olan ailesinin tek çocuğudur. Norveç Oslo Üniversitesinde zooloji okudu ve bu bölümü bitirdi. Pasifikte bulunan, Fatu Hiva, Marquesan takımadalarında yaşamak için 1936 yılında gitti. Burada zoolojiden ziyade antropolojiye merak sardı.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ