Protez, takma saç ...

Tupe,
Peruk,
Peruka,
İngilizce: toupee.
Fransızca: perruque.
Rusça: parik
Protez saç.
Takma saç.

Bir insanın saçları çok dökülüyorsa hoş olmayan görünüşü düzeltmek için bir çok metod tarih boyunca uygulanmış ve geliştirilmiştir. Peruk, Implant, Scalp Reduction, Stures, vb. gibi uygulamalar kullanılmıştır. Bunlardan saç ekiminin mümkün olmadığı durumlarda protez saç uygulaması kullanılır. Saçı tamamen dökülmüş veya seyrekleşmiş olan kadın-erkek, genç-yaşlı herkese uygulanabilir.

Saç protezi(tupe), başınıza ve saç yapınıza uygun olarak hazırlanır. Önce saçınızdan bir numune alınarak kafanızın kalıbına uygun from hazırlanır. Hazırlanan hava ve suyu geçiren bir deri üzerine numune saçlar tek tek yerleştirilir. Takma saç özel bir yapışkanla deriye yerleştirilir. Sonra saçlar istenilen tarzda kesilerek şekillendirilir. Tamamı insan saçından yapılan bu uygulamada özel bir yapıştırıcı solüsyonla saçsız veya seyrek saçlı bölgeye yerleştirilerek şekillendirildiği yöntemdir. Tıbbi bir operasyon gerektirmeyen ve geri dönüşü mümkün olan, kullanışlı, dayanıklı ve estetik bir uygulamadır.

Saç protezi kullanımı, tıpkı göz lensi ya da diş protezi kullanımı gibi olup hijyen kurallarına uyularak kullanılmalıdır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ