Genellikle siyasi güç ve nüfuz kazanmak, yeni bir dünya düzeni kurmak için çalışan gerçek ve hayali çeşitli gruplara verilen bir isim ...

İlluminati,
Aydınlar,
Latince Illuminatus Aydın kelimesinin çoğuludur.
İlluminati,
Latince Illuminatus, Aydınlanmışlar anlamında olup,  gerçek ve hayali çeşitli gruplara verilen bir isimdir. 
İlluminati, Bavyeralı İlluminati.

1 Mayıs 1776 yılında kurulmuş bir topluluktur. Yukarı Bavyera bölgesinde, Ingolstadt kentindeki, Ingolstadt Üniversitesi kilise hukuku profesörlerinden biri olan filozof Adam Weishaupt tarafından beş kişiyle kuruldu.

Yeni Dünya Düzeni'ni sağlamak amacıyla hareket ettiği iddia edilen, hareketin faaliyeti ve varlığı kanıtlanamamış bir yapılanmadır. Karl Theodor’un Bavyera hükümdarı olmasıyla gizli örgütler ölüm cezasına çarptırıldı ve düzen sonlandırıldı.

Özgür düşünceyi temel edinmiş üyelerden oluşan topluluk masonluğu model aldı. İlluminati üyeleri gizli bir yemin ettiler ve üstlerine itaat edeceklerine dair ant içtiler. Üyeler her biri farklı derecelere sahip olmak üzere üç ana sınıfa ayrıldı. İlluminati grubu üyeleri Masonik locası üyeliklerini iptal etti. Grubun üyelerinin gizliliği ve faaliyetleri hakkındaki bilgiler halen esrarını korumaktadır. Seçkin bir otoriter elit çetenin üzerinde hakim olacağı yeni bir dünya düzeni kurmak için faaliyetlerini sürdürdüğü rivayet ediliyor.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ