Avustralya`da yaşayan ve devekuşuna benzeyen, uçamayan bir kuş türü ...


Emu,
(Lat.Casuarus emeu),
(Fr. casaar).
Avustralya`da yaşayan ve devekuşuna benzeyen, uçamayan bir kuş türü.
Avustralya kıtasında türemiş uçma yeteneği olmayan bir kuş türü.  175-200 cm. boyunda, 40-60 kg. ağırlığında, büyük, güçlü ama uçamayan Avusturalya'nın en büyük kuşudur. Uçamayan bu kuş yüzer ve çok hızlı koşabilir. Uzun ve ince bacakları ve üç parmaklı ayakları sayesinde hızı saatte 65 km. kadar çıkmaktadır. Kahverenkli tüylüdür.

Meyve yiyerek beslenir. Yediği meyvelerin tohum ve çekirdeklerini taşıyarak üreme işine yardımcı olur. 

Gezip dolaştığı yerlerde yediği meyvelerin çekirdeklerini dışkısı ile bırakır. Böylece üreme işine yararlı olur. Büyük yeşil ve kara renkli yumurtaları vardır.  Aborijinlerin tarihinde de önemli bir yere sahiptir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

Yeni içerikler için takip edin!

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ