Polonya asıllı ABD'li çocuk edebiyatı yazarı, desinatör ...

Maurice Sendak, 
(10 Haziran 1928 - 8 Mayıs 2012)
Maurice Bernard Sendak,
Polonyalı yazar.
Amerika’da dünyaya gelen Maurica Sendak Amerika Edebiyat dünyasına ismini yazdırmıştır. ABD'li çocuk edebiyatı yazarı, desinatör.
Polonya'lı bir yahudi ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş. Çocukluğunda Holokost esnasında ailesinin büyük bir kısmı öldürülmüştür.

Maurice Sendak, Yahudi göçmeni terzi Philip Sendak'ın oğludur. Babası öldüğünde pаrа kazanmak іçіn еğitimini yarıda bırakmış ve çalışmaya başlamıştır. Genelde çocuk edebiyatı üzerine eserler kaleme almıştır. Resimli Küçük Ayı hikayeleri yazardı. Sendak bir eşcinsel olduğunu ve 2007 yılının Mayıs ayında ölen ortağı Psikanalist Dr. Eugene Glynn ile 50 yıldır beraber yaşadığını New York Times gazetesine açıklamıştır. Sendak, 2011 yılında National Public Radio'da Terry Gross ile yaptığı bir röportajında ateist olduğunu ve Allah'a inanmadığını belirtmiştir.  Maurice Sendak, ressam olmak istemiştir. Ancak on iki yaşında Walt Disney'in Fantasia filmini izledikten sonra düşüncesi değişti. 

FAO Schwarz oyuncak mağazası için vitrin hazırlayarak ilk profesyonel işini yapmıştır. Onun illüstrasyonları 1947 yılında Dr Maxwell Leigh Eidinoff tarafından bir ders kitabı olarak yayınlandı. 

ABD'de 8 Mayıs 2012 tarihinde Connecticut'da ani olarak geçirdiği felç sonrası hayata gözlerini yummuştur.

Aldığı ödüller;
Caldecott Madalyası 1964, 1974.
Hans Christian Andersen Ödülü 1970.
Laura Ingalls Wilder Madalyası 1983.
Astrid Lindgren Ödülü 2003 .


Eserleri;
Where the Wild Things Are (1963),
Bumble-Ardy
Sign on Rosie’s Door
HarperCollins Children
Kenny’s Window(1956),
Canavarlar Ülkesinin Kralı (Resimli çocuk kitabı, Caldecott ödülünü almıştır.)
Brundibar.


Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ