Hastaların üzerindeki bakterilerin tanınmasını sağlayan tüm dünyada kullanılan kabları icat eden bakteriyolog ..

Julius Richard Petri,
(1852 – 1921)
Bakteriyolog,  
Julius Richard Petri'nin icat ettiği Petri Kabı tüm dünya ülkeleri tarafından kullanılan insanların  üzerindeki bakterileri tanınır hale getirmiştir. 1871-1875 yılları içinde Kaiser Wilhelm Akademisinde tıp okudu. 1876 yılında Askeri Doktor olarak mezun oldu. O Berlin'de Charite Hastanesinde çalışmalarını sürdürdü. Julius Richard Petri Bert Koch gibi bir bilim adamının yanında asistan olarak çalışmaya başladı. Berlin'de, Kraliyet Sağlık Ofisine atanmış ve ünlü bakteriyolog Robert Koch'un asistanı olmuştur.

Koch laboratuvarında  eşinin katkılarıyla kültür bakterileri üretmeye başladı. Petri sonra standart kültür çanak veya Petri plakalarını icat etti. Böylece önceden mümkün olmayan hastalıklara neden olan bakterileri tanımlamak için bu kabları icat etti. Petri kapları genellikle mikrobiyoloji çalışmalar için kullanıldı. 

Çanak kısmen sıcak sıvı ihtiva eden agar ile doldurulur. Besin kan, tuzlar, karbonhidratlar, boyalar, göstergeler, amino asitler ve antibiyotikleri içeren belirli maddelerin bir karışımıdır. Agar soğutularak katılaşır. Petri kapları kontaminasyon riskini azaltmak ve kültürlü mikrop biriken ve su yoğunlaşmasını önlemek için ters inkübe edilir. 

Julius Richard Petri 20 Aralık 1921 tarihinde hayatını kaybetti.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ