Amerikan şirketleri için unutulmaz çarpıcı logolar oluşturan 20. yüzyıl grafik tasarımcısı ...

Saul Bass,
(New York, Bronx 1920 - Los Angeles 1996).
Unutulmaz çarpıcı logolar oluşturan, Kurumsal imaj yaratan 20. yüzyıl Amerikan grafik tasarımcısıdır. Bir çok film için sinema başlıkları ve posterler oluşturmuştur. 1950 yıllarında Hollywood'un tasarımcı, kavramsal kapak tasarımcısıdır. Animasyon filmleri, grafik, film reklamcılğı ile çarpıcı bir görsel etki yaratmıştır. Sembolik posterler tasarlamıştır. 1944 - 1946 yıllarında Brooklyn College'de okudu. 1946 yılından sonra Warner Bros ile ticari bir sanatçı olarak çalıştı ve Los Angeles'a gitti.

Kurum ve şirketler için reklamcılık konusunda serbest ticari sanatçı olarak New York'ta çalıştı. 1952 yılından itibaren Saul Bass & Associates firması olarak çalışmaya başladı. Hollywood' un önde gelen Başlık tasarımcısı oldu. Buna örnek filmler şunlardır; 
Stanley Kubrick - The Shining, Spartacus (1960)
Alfred Hitchcock - Vertigo, North by Northwest, Psycho.
Martin Scorsese-Casino, Masumiyet Çağı, Good Fellas, Cape Fear.
Steven Spielberg - Schindler'in Listesi,
Otto Preminger - Carmen Jones, Altın Kol ile Adam.
Robert Aldrich ve Billy Wilder - The Seven Year Itch.

1991 ile 1996 yılları arasında Oscar Ödülleri töreni için posterler tasarladı. Hollywood çalışmaları yanı sıra United Airlines, AT & T, Minolta, Esso, BP gibi büyük şirketlere logolar tasarladı. Continental Airlines gibi bir çok sayıda şirket için kurumsal imaj yarattı. Reklam ve ürün ambalajını ustalıkla koordine ederek kombinasyonları ile tüketiciyi hazırlayıp uyumlu bir kişilik haline getirmiştir.

Elaine Makatura ile 35 yıl evli kaldı.
25 Nisan 1996 tarihinde Los Angeles'ta lenfoma hastalığından öldü. 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ