Özel tasarımlı logolara verilen ad ...

Doodle,
Doodle olarak nitelendirilen özel tasarımlı logolar, 1999 yılından itibaren Google'nin kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından kullanılmaktadır. Google, Doodle uygulamaları ile tüm dünya ülkeleri için önemli kültürel olaylara, önemli gün ve tatillere, önemli tarihi kişilere yer vererek, dikkati çekmiştir. 

Ayrıca internet kullanıcıları Googlo sayfasında yayınlanan bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye, konuya ait özel daha ayrıntılı bilgiye erişebiliyorlar. Edward Kasner adındaki Amerikalı matematikçinin yeğeni Milton Sorotta tarafından googol sözcüğü üretilmiştir. 1 ve onun ardından 100 sıfırın gelmesiyle oluşan rakamı belirten matematiksel bir terim olan googol sözcüğünün üzerinde oynanmasıyla ortaya çıkmıştır. Dünyadaki tüm bilgiyi organize etme misyonunu yansıtmak mantığıyla Google kelimesini kullanır. Böylece Google dünyanın en büyük arama motorlarından birisi olmuştur.

Google California' da Stanford Üniversitesinde doktora yapan Larry Page ve Sergey Brin, Google şirketini 1998 yılında kurmuşlar ve geliştirmişlerdir. Şirketin merkez ofisi Kaliforniya’da bulunur. GooglePlex diye tannınır. Dünyada 7,000 kişinin üzerinde çalışanı bulunan şirketin çalışma şartları ile dikkat çekmektedir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ