Karabiber türü ...

Kava,
(Piper methysticum),
Kava Kava,
Kava biber,
Keyif biberi (Piper inebrians).
Mest biberi

Korku biberi
Sera biberi
Bir cins karabiber.

Kuruntu, stres ve uykusuzluk ilacı olarak kullanılan bir karabiber cinsi.
Kava, Markiz ve Havai adalarında yetişen bir tür karabiber. 
Kava, bu karabiberden yapılan sarhoş edici bir içkidir.
Birçok ülkede kuruntu, stres ve uykusuzluk ilacı olarak kullanılan bir cins karabiber.

Kava kava (Piper methysticum); 
Piper methysticum biber bitkisinden gelir ve Antik Pasifik Adası yerlilerince kutlama içkisi olarak kullanılmıştır, çünkü alkole yakın bir etkisi vardır. Bitkinin evcilleştirilmesi, 3000 yıla dayanır. Kökleri kurutulur, ezilerek toz haline getirilir ve içeceğe dönüştürülür. Esasen kava kava bitkisi çiğnenir ya da öğütülür ve içecek yapabilmek için su ile karştırılırdı. Kava eğlenceleri geleneksel ritüellerdendir.

Polinezya'ya özgü biber familyasından bir bitki olup bu bitkiden çıkarılan içki ve narkoz olarak bilinir. Güney Pasifik Adaları’nda yetişir. Türkiye’de yetişmez. Vatanı Papua Yeni Gine' dir. Pasifik adalarından Polinesia, Meknosia ve Mikronesia adalarında yetiştirilir. Kava kava 1,5-4 m boyunda, gövdesi boğum boğum, dikey olarak yükselir ve kökü 2-10 kg. ağırlığında, sulu, dışı grimsi esmer, içi beyazımsı sarı ve oldukça da sık yan köklere sahiptir. Yaprakları, kalp şeklinde 10-30 cm uzunluğundadır. Üst yüzeyi koyu yeşildir. Çiçekleri sadece erkek çiçeklerden oluşur. Bu nedenle de üretimi gövdesindeki boğumları keserek toprağa hafif gömmekle yapılır.

Baharat veya güzel kokular satan Aktarlarda kava kava diye de satılmaktadır. Esas adı kava' dır. Kava biber olarak da anılır. Sinirlilik ve uykusuzlukta kullanılır. Kas spazmı ile gelişen kramplarda faydalıdır. Gece uykusunu düzenler. Kadınlarda menapoz sıkıntısını giderir.

Karabiber;
Latince fe bilimsel adı: Piper nigrum
İngilizce adı: Black pepper
Almanca adı: Gemeine pfeffer,
Osmanlıca, Darifülfül,
Asıl vatanı Hindistan olarak kabul gören karabiber ağacı, ılıman iklimlerde yetişir. 

Tırmanıcı ağaçlar sınıfı içerisinde yer alan karabiber ağacına ait meyveler, önce yeşile, ardından kırmızıya, en sonunda ise siyah renge bürünür.  Bu ağaca ait meyveler, karabiber baharatı yapımı için kullanılmaktadır. Kurutulmuş meyvelerin öğütülmesi ile beraber karabiberin tozu elde edilir. Karabiber ağacına ait yapraklar da meyveleri kadar fayda sağlamaktadır. Karabiber ağacının yaprağı kalın ve parlaktır. 

Karabiber türleri;
Kebabiye (Piper cubeba L.),
Matico yaprağı (Piper anaustrifolium), 
Piperis bette, 
Kava Kava (Piper methvsncum forst),
Kebabe,
Kuyruklu biber,

Kava

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ