Hint mutfağına özgü daha çok balık ve tavuk etlerinde kullanılan bir baharat ...

Garam Masala,
Hint mutfağına özgü daha çok balık ve tavuk etlerinde kullanılan bir baharat.
Hint mutfağına özgü kakule, tuhumları, tarçın, karanfil, karabiberden oluşan özellikle balık ve tavuk yemeklerinde kullanılan hafif acı bir baharat.
Hint mutfağında çok kullanılan karışık bir baharat olan garam masala, birarada dövülmüş kuru baharatların karışımıdır.

Karışımdaki baharat oranı beğeniye kalmış olmakla birlikte, klasik bir garam masalada tane karabiber, tarçın, kimyon, karanfil, kişniş tohumu ve kakule bulunur.


Dünyaca ünlü bu baharatın yapılışı;
1,5 yemek kaşığı kakule
1 yemek kaşığı rezene tohumu
1 yemek kaşığı kimyon tohumu
1 yemek kaşığı kişniş tohumu
1 yemek kaşığı kara ya da beyaz tane biber
1/4 tarçın sap
1/2 küçük kırmızı kurutulmuş biber
1/2 çay kaşığı taze zencefil rendesi
Bir tutam rendelenmiş hindistan cevizi.

Tüm tohumları fırında veya yağsız tavada tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun, daha sonra hepsini blendıra atıp iyice karıştırın. Daha özel ve güzel olan yapımı ise döverek karıştırın. İnceliğini de  ayarlayabilirsiniz. Böylece Garam Masala karışımı baharatı elde edersiniz. Hazırladığınız baharatınızı, hava geçirmez bir kapta uzun süre saklayabilirsiniz.Lezzetli bu bu baharatı tüm et, balık ve tavuk yemeklerinize katabilirsiniz.
 
Belki baharatları tohum halinde bulamazsanız, toz halinde kullanabilirsiniz. O zaman baharatları iyice karıştırarak hazırlayabilirsiniz. Ama toz halinde aldığınız baharatların içinde baharattan başka şeylerde olabilir. Her zaman tohum halinde, taneli baharat alıp evde kullanmak her zaman en iyisidir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ