Silindir biçiminde sarılmış küçük yufkaların üzerine yoğurt dökülerek hazırlanan bir yemek. ..

Silor,
Ziron, Sinora, Sinoray,
Hamur için:
1 su bardağı su, Bir tutam tuz,
1 adet yumurta, Aldığı kadar un,
Islatmak için:
1 su bardağı et suyu,
Üzeri için:
2 su bardağı yoğurt, 1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, Pulbiber.

Su, tuz ve yumurtayı derin bir kaba alın. Kulak memesinden sert bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. 6 adet bezeye ayırın ve her birini ince olacak şekilde oklava ile açın. Daha sonra sac üzerinde önlü arkalı pişirin. Esasen hazır yufka da kullanılabilir. Yufka rulo şeklinde sarılır. Rulo haline gelen yufka ortadan ikiye kesilerek üst üste konulur. Pratik olması için 1-2 cm genişliğinde çift çift kesilir. Yufkalar tepsiye dizilir. 

180 derece fırına verilerek üzeri pembeleşene kadar pişirilir, kurutulur. Kuruyan yufka parçalarını kışın kullanmak üzere serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz. 
Yufka parçalarını et suyunda ıslatıp, kestiğiniz kısım üste gelecek şekilde servis tabağına yerleştirin. Üzerine az tuz ile çırptığınız yoğurdu, en üste de tereyağında yaktığınız pulbiberi gezdirin ve sıcak servis yapın. Başka bir lezzeti ise üzerine yağ eritilip tahinle karıştırılır ve yufkaların üzerine gezdirilir. 170 derecedeki fırında kızarana kadar pişirilir. Üzerine soğuk et suyu dökülüp  sarmısaklı yoğurt ve kızdırılmış kırmızı biberli tereyağ gezdirip sıcak olarak servis yapılır. 
Afiyet Olsun.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ