Halk dilinde Anason' a verilen ad...

Ezeltere,
Anason, (Rumca.).
İng. anise, aniseed , 
Fr. anis, 
Lat. Pimpinella anisum.
Maydanozgillerdendir.
Kokulu tohumu hamur işlerinde ve rakı yapımında kullanılan bir bitki.  Ezeltere bitkisi, Maydanozgiller familyasından olup, 50-60 cm boyundadır.Tohumlarında bulunan eterik yağ nedeniyle koku verir. 

Ege Bölgesi'nde kültürü yapılan, rakı yapımında tatlandırıcı ve koku verici olarak kullanılan otsu bir bitkidir. İçeriğinde Anethol adlı bir madde vardır. 

Anason(anis);
Maydanozgil ailesinden gelen bir bitkidir. Gerçek vatanı Asya olan bu bitkinin boyu yarım metreye kadar gelebilmektedir. Çiçekleri beyaz renkte olan bitkinin yaprakları yuvarlak ve böbreği andırır. Bitkinin meyveleri ise küçük, koku verici ve yakıcı bir lezzete sahiptir.

Anason, Bebekler için gerekli olan anne sütünün artmasına yardımcı olur. Sinir ve beyindeki yorgunluğu alır. Yatıştırıcıdır. Vücuttaki kan dolaşımının daha iyi olmasını sağlar. Cinsel dürtüleri harekete geçirir. Bronşit, öksürük, astım ile nefes darlığına iyi gelir. Yaşlılarda oluşan meme sarkması gibi problemleri ortadan kaldırır. Bilmeniz gereken bir diğer konu ise çok fazla kullandığınızda uyuşukluk vermesidir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ