Vücuttaki çeşitli kas gruplarının ani, istenç dışı, düzensiz ve amaçsız hareketlerle kasılması yoluyla ortaya çıkan nörolojik hastalık ...

Kore,
Vücuttaki çeşitli kas gruplarının ani, istenç dışı, düzensiz ve amaçsız hareketlerle kasılması yoluyla ortaya çıkan nörolojik hastalık.
Ani,amaçsız, düzensiz hareketler vardır. Adale kuvvetsizliği ve psikolojik kararsızlıklar eşlik eder. Yürüme ve el işlerinde güçsüzlük vardır.

Belli başlı nörolojik hastalıklar şunlardır;
Migren;
Şiddetli baş ağrısı nöbetleri ile karakterize bir hastalıktır. Tipik migren yarım baş ağrısı tarzında oluşur ve ağrının geleceğini,hasta önceden hissedebilir. Bulantı,kusma ve gözlerde kararma eşlik edebilir.

Alzheimer Hastalığı;
Genellikle 50 yaş altında görülen organik bir bunama türüdür. Gözlerde ve sinir sisteminde dejeneratif değişikliklerle ortaya çıkar.
Aran Duchenme Hastalığı; Gitgide ilerleyen kas dokusu harabiyeti ile karakterize bir hastalıktır.

Elilepsi;
Nöbetler halinde gelen,beyin dokuda anormal elektrik deşarjından kaynaklanan bir hastalıktır. Hasta bayılma olmadan,hatta kendisi bile hissetmeden nöbet geçirebilir.

Kore Hastalığı;
Ani,amaçsız,düzensiz hareketler vardır. Adale kuvvetsizliği ve psikolojik kararsızlıklar eşlik eder. Yürüme ve el işlerinde güçsüzlük vardır.

Parkinson Hastalığı;
Kaslarda genel sertlik,hareketlerde yavaşlama ve statik titreme ile karakterizedir. Hasta yürürken kollarını sallamadan ve öne doğru eğik pozisyonda yürür.yüz mimiksizdir. Konuşma patlayıcı tarzdadır,kelimeler seçilemez.

Yüz Felci; 
Fasial Paralizi

Meniere Hastalığı:
Baş dönmesi,bulantı,kusma,kulak çınlaması ve ileri aşamalarda sağırlıkla seyreden bir hastalıktır. Hastalık nöbetler halinde ilerler. Nöbetler dakika ya da saatlerce sürebilir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ