Doğaüstü varlıklarla iletişim kurmaya yaradığı iddia edilen bir metafizik gerecin adı. ..

Ouija,
Doğaüstü varlıklarla iletişim kurmaya yaradığı iddia edilen bir metafizik gerecin adı. E.C.Reiche' nin geliştirdiği tahtanın Ouija olarak adlandırıldı. Nedeni, Fransızca ve Almanca evet anlamına gelen oui, ja kelimeleri birleşiminden geldiğine inanıldı. Ancak durum bu şekilde değildi. O, bu şekilde adlandırdı, çünkü Ouija kelimesi aslında Mısır' da şans demekti. Bu ismi tahtada iletişim kurduğu bir ruhtan aldığını açıkladıktan sonra isim bu şekilde kaldı.

Ouija, üzerinde bir dilin tüm harflerinin yazılı olduğu bir düzlemden, harflerin ve işaretlerin belirtilmesini sağlayan saat benzeri sarkaçlı döner bir cisimden oluşur. Sadece harfler, rakamlar ve sarkaçtan oluşan materyallerden ibaret Ouija'lar da vardır. Ouija'nın geçmişi hakkında birçok söylenti vardır. Ancak bu iddaların pek çoğunu destekleyen kanıtlar bulunmamıştır. Bilinen en eski Ouija tablaları i.s. 1200 ve 540 yıllarına dayanırlar.

Günümüzde kullanılan Ouija, M. Planchette adlı bir Fransız ruhbilimcisi tarafından 1853 yılında tasarlandı. Satışına ise 1886 yılında başladı.










http://tr.wikipedia.org

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ