1962' de Kuzey Amerika' da doğmuş bir dans ...

Madison,
Madison, 1960' lı yılların ortalarında 1950' lerin sonlarında popüler olan bir yenilik dansı. The Madison, Columbus, Ohio, 1957 yılında oluşturulan ve ilk dans oldu. Dans gösterileri ülke çapında, çok popüler oldu. The Madison, düzenli bir geri ve ileri denilen adımları serpiştirilmiş desen özellikleri olan hat dansıdır. 

Onun popülaritesi yarışmalar, dans ekipleri ve çeşitli kayıtların yanı sıra ilham ve bugün hala bazen nostaljik bir dans olarak yapılıyor olmasıdır.
 
Sol ayak, sırt ve sağ olarak adlandırılan adımlar şeklindeki dans, Jackie Gleason, Buffalo Kapalı Shuffle olarak bilinen bir tap dans hareketine dayanmaktadır. Time dergisinin Nisan 1960 yılında Madison' u kapak yaptı. Billboard, Madison dans ayak hareketleri dikkatli ve net terpers için diyagramlanabilmiş olduğunu belirtmiştir. 1962 yılında bir başka versiyonu Decca Kayıtları radyo sunucusu Alan Freeman tarafından kaydedildi ve sunuldu. Madison müzik 1960 şarkı ve albüm ile bir örnek olarak, Al Brown tarafından yayınlanmıştır.

Madison olarak bilinen dans, Kont Basie, 1959 yılında Columbus ziyaret ettiğinde uluslararası toplum tarafından kabul gördü. Eğlence özelliği olan bu dans, Londra'da basına  tanıtılmıştır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ