Norveç' te bir ada ...

Utöya, 
Utøya, 
Utoya.
Norveç' te bir ada. 
Norveç'in en büyük 5. gölü olan Tyrifjorden' de bulunmaktadır. 
Ada, Buskerud eyaletine bağlıdır. Adada gençlerin yaz kampı vardır. Anders Behring Breivik isimli bir Norveçli, 22 Temmuz 2011 tarihinde Başkent Oslo' da başbakanlık binası önünde  bombalı saldırı düzenledi. 

Aynı zamanda Utoya adasında da  saldırı gerçekleştirerek Norveç Sosyal Demokrat Partisinin adada kurulmuş yaz kampında katliam yapmıştır. Bu saldırılarda 90 kişiye yakın insan öldürülmüştür. Bu olay Dünyada büyük sansasyon yapmıştır.
 
Norveç; (Kongeriket Norge, Kongeriket Noreg)
Kuzey Avrupada, İskandinav Yarımadasında bulunan, Finlandiya, İsveç ve Rusya Federasyonu ile komşudur. Batıda Atlas Okyanusunun bir kolu olan Norveç Denizi kıyısındadır. Kıyıları  fiyordlarla süslenmiştir.
İdare şekli Krallık olan ülkenin nüfusu 4.5 milyon olup 323.886 km2 yüzölçümüne sahiptir. Resmi dili Norveç' ce, Dini Hıristiyanlıktır. 

Başkenti; Oslo
Önemli şehirleri; Bergen, Trondheim, Drammen.
İdari bölümler (Fylke), 19 bölgeden oluşmaktadır. Bu bölgeler; Akershus, Aust-Agder, Buskerud, Finnmark, Hedmark, Hordaland, Møre og Romsdal, Nordland, Nord-Trøndelag, Oppland, Oslo, Østfold, Rogaland, Sogn og Fjordane, Sør-Trøndelag, Telemark, Troms, Vest-Agder, Vestfold.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ