Rio De Janerio kentinde üzerinde dev İsa Heykeli bulunan tepenin adı ...

Corcovado,
Morro do Corcovado,
Kurtarıcı İsa.
Portekizce: Cristo Redentor,
Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde Corcovado Dağı üzerinde yer alan ve şehrin sembollerinden biri olan dev İsa heykelidir. 
Corcovado, kambur anlamına gelir. 7 Temmuz 2007 tarihinde, Dünyanın Yeni Yedi Harikasından biri olarak seçilmiştir.

Corcovado Tepesi, Brezilya’ nın Rio de Janeiro şehrinin en yüksek tepelerinden biridir. Yaklaşık 710 metre yüksekliğindeki Tepenin yamaçlarında Brezilya’nın ünlü yağmur ormanı Tijuca Milli Parkı bulunur.

Bu tepeyi şehirdeki diğer tepelerden ayıran en büyük özellik, tepesindeki 38 metre yüksekliğe sahip Reedemer isimli İsa heykelidir. Brezilya'nın dünyaca ünlü Reedemer Heykeli, 7 Temmuz 2007 tarihinde, dünyanın Yeni Yedi Harikası'ndan biri olarak seçilmiştir. Türkçe, Kurtarıcı İsa anlamına gelen 32 metre yüksekliğindeki  heykel, yalnızca Brezilya’nın değil, Güney Amerika'nın da simgesi durumundadır. Kollarını açmış bekleyen Reedemer, adeta Brezilya halkının sıcaklığını simgeler.
Heitor Silva Costa tarafından tasarlanan ve Fransız heykeltıraş Paul Landowski tarafından dokuz yıl içinde yapımı tamamlanan İsa heykeli, 8 metre yükseklikteki bir kaide üzerinde durur. 

Toplam 1145 ton ağırlığındadır. Açık kollarının eni 30 metredir. Yapı malzemesi olarak beton, onun üzerinde ise sabun kayası (talk) kullanılmıştır. 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ