Ankara' nın Nallıhan ilçesinde bir şelale ...

Ilıca,
Ilıca Şelalesi,
Ankara' nın Nallıhan ilçesi;
Batı Karadeniz Bölgesi' nde başkent Ankara' ya 160 km uzaklıkta tarihi ipek yolu üzerinde doğal güzellikleri ve binlerce yıllık tarihi olan şirin bir ilçedir. 
Nallıhan adını; yakınından geçen Nallı Suyu ve Osmanlı vezirlerinden Nasuh Paşa' nın yaptırdığı handan alır. 

Diğer bir söylenceye göre ise; Halk kahramanı Köroğlu buradan geçerken gece handa konaklar, ertesi gün giderken hanın bahçe kısmında atının nalı düşer. Nal yerinden alınarak hanın kapısına asılır ve buradan da Nallıhan ismi çıkar.

Göynük yolu üzerindeki Karacasu Köyümüzün Sarıçalı Dağı' nın eteğindeki Ilıca Şelalesi, görsel güzelliği ile önemli bir mesire alanı olmasının yanı sıra 3. derece zorluk derecesinde doğa yürüyüşü parkurunda yer almaktadır.

Sakarya Irmağı üzerindeki Sarıyar Barajı 1956 yılında üretime geçmiş Türkiye'nin ilk hidroelektrik santralidir. Gökçekaya ve Yenice Barajı İlçemiz sınırları içindeki diğer iki önemli üretim santralıdır. Çayırhan Beldesi'ndeki Çayırhan Linyit İşletmeleri ve buraya entegre çalışan Toplam 620 MegaWatt elektrik enerjisi üreten Termik Santralı ilçemizin ve Türkiye'nin en önemli elektrik üretim santrallerinden birisidir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ