ABD' de yaşayan ünlü Fizikçi ...

Ralph Alpher,
Ralph Asher Alpher,
(D. 3 Şubat 1921 - Ö. 12 Ağustos 2007) 
Amerikan fizikçi.
Kainatın doğumuna ilişkin fizik kuramı olan sonsuz çekim gücü noktadan Büyük Patlama fikrini geliştiren fizikçi.  Ralph Alpher’e, evrenin derin muamması olan meselede başka çalışmalar Nobel Ödülü getirdiyse de öncü olarak bu ödül gelmedi. Alpher, General Electric Araştırma Geliştirme Dairesi’nde 1955 yılında işe başladı. Alpher, radyo vericisinde mikrodalga incelemesi yaparken Büyük Patlama kuramına daldı. 

1999 yılında verdiği demeçte, 1978 Nobel Fizik Ödülü’nün Bell firmasından Arno Penzias ile Robert Wilson’a verilmesi, bizi büyük hayal kırıklığına uğratmıştı demişti.

Kainatın doğumuna ilişkin fizik kuramı olan sonsuz çekim gücü noktadan Büyük Patlama fikrini geliştiren fizikçilerden Amerikalı Ralph Alpher, Teksas eyaletin Austin kentinde 86 yaşında öldü. Bilim adamının uzun yıllar hocalık yaptığı Schenectady-Union College yüksek okulundan yapılan açıklamaya göre, kalça kemiğini kırdıktan sonra birkaç ay toparlanamayan Alper, ABD Başkanı’nın vereceği Ulusal Bilim Madalyası onur törenine de katılamadı. Ralph Alpher’e, evrenin derin muamması olan meselede başka çalışmalar Nobel Ödülü getirdiyse de öncü olarak bu ödül gelmedi.   

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ