1941-2007 yılları arasında yaşayan ve soyut anlayıştaki yapıtlarıyla tanınmış gravür sanatçımız ...

Asım İşler,
Prof.Dr. Asım İşler
(1941 Tirebolu-2007 İstanbul),
1966'da Cemal Tollu, Neşet Günal, Sabri Berkel gibi hocalar ile çalışarak İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisini bitirdi.

İşler, 1970 - 74 yılları arasında Devlet Avrupa Konkuru’nu kazanarak resim ihtisası için Paris’e gitmiştir. Paris Güzel Sanatlar Akademisi'nde boya resim, gravür, litografi ve önemli usta gravürcü S. W. Hayter ile Atelier17’de gravür çalışmış, bu sanatın tüm derinliklerini öğrenmiştir. 

1974'te Paris’ten İstanbul’a dönmüş ve Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde resim bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaya başlamıştır. 1974 yılında öğretim üyeliğine başladığı İDGSA (MSÜ) yağlıboya ve gravür atölyelerinde ders verdi. 40 yılı aşan sanata adanmış yaşamı süresince, yurt içi ve yurt dışında 33 kişisel sergi açmış, 100’ ün üzerinde karma sergi, fuar ve bienale katılmıştır. İlk sergisini 1974 yılında Paris’te FIAP'ta açmış. Salon des Realitees Nouvelles - Paris, Salon de Jeune Peinture - Musee d’Art Moderne / Paris gibi uluslararası sergilere katılmıştır. 

Eserleri;
Victoria and Albert Museum-Londra,
Bibliotheque Nationale de Paris-France,
“Cité Int des Arts Association” Koleksiyonu-Paris
Selçuk Yaşar Müzesi -İzmir,
Elgiz Çağdaş Sanatlar Müzesi İstanbul,

Anadolu Üniversitesi Çağdaş Sanatlar Müzesi, Eskişehir, gibi ünlü müze ve koleksiyonlarda bulunan İşler, aynı zamanda 1986 yılında kurulan Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’nin kurucu üyesiydi.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ