Ihlara Vadisi' nin girişinde bulunan bir kaplıca ...

Ziga,
Ziga Kaplıcaları,

Ziga Kaplıcaları 47 derece sıcaklığında 150lt/sn debisi olan mineral bakımından oldukça zengin. Başta romatizmal hastalıklar olmak üzere metabolizma bozuklukları, göz rahatsızlıkları ve kadın hastalıklarına iyi geldiği biliniyor. Ziga sıcak suları birçok minerale sahiptir.

Sıcak su içerisinde bol miktarda Kalsiyum ve Sodyum ile Klorür iyonu ve Hidrokarbonat iyonu bulunur. Bu sebeble tortu bırakır.
Bu nedenle katyon ve anyonların traverten oluşumuna uygun olması dolayısıyla bölgede traverten alanı planlanmıştır.     

En önemli özelliklerinden birisi suyun iyot ve bromiyonca zengin olmasıdır.    

Kaplıca alanı Aksaray’a 30 km., Güzelyurt İlçesine 18 km. ve Ihlara’ya 5 km. uzaklıktadır. Havayolu ulaşımı ise 70 km. mesafedeki Nevşehir, 140 km. mesafedeki Konya, 160 km. mesafedeki Kayseri havaalanları ile sağlanmaktadır.       

Ziga Kaplıcaları Tedavi (Endikasyon) Özellikleri;  
Kaplıca suyunun Sağlık Bakanlığınca tespit edilmiş tedavi özellikleri aşağıda belirtilmiştir: Banyo uygulamaları şeklinde romatizmal hastalıkların kronik dönemlerinde yardımcı / tamamlayıcı tedavisinde, helioterapi/UV ile birlikte kullanılarak kaşıntılı ve döküntülü hastalıkların tedavisinde yardımcı/tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak, ortopedik ve nörolojik rahatsızlıkların rehabilitasyonunda kullanılabilir.   

Ziga Kaplıcalarının bulunduğu alan,  Aksaray'ın Güzelyurt İlçesi Yaprak Hisar Köyünde Ihlara Vadisindedir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ