Karadeniz Ereğlisi’nde bir şelale...

Varagel,  
Güneşli,
Güneşli şelaleleri,
Aşağıkayalıdere ve Yukarıkayalıdere mevkilerindedir. Şelaleler, Gülüç ırmağının akarı içinde yer almaktadır.
Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Kandilli bölgesinde  bulunan varagel şelalesi ve yine Çaylıoğlu Beldesindeki şelale görülmeye değer yerlerdir.

1919 yılının teknolojisi ile yapılan varagele (payton) ile 225 metre yükseklikten yaklaşık yüzde 80 eğimle deniz kenarına iniliyor.

Karadeniz Ereğli, Türkiye'nin kuzeyinde, Batı Karadeniz Bölgesinde, Zonguldak il sınırları içerisindedir. İlçenin kuzeyi ve kuzey batısı Karadeniz kıyısıdır. Doğusunda Zonguldak'ın Merkez ilçesi ile Devrek ilçesi, güneyinde ise Alaplı ilçesi bulunur. Karadeniz Ereğli aynı zamanda güneyde Bolu ilinin Akçakoca ilçesi ile sınır komşusudur. Karadeniz Ereğli 782 kilometrekarelik yüz ölçümü ile Zonguldak ilinin en büyük ilçesidir. Karadeniz Ereğli’sine özgü ve bilinen ketenden elde edilen Elpek Bezi, tarihten bu yana giyim malzemesi olarak kullanılmış ve halen dokunmakta ve kullanılmaktadır. 

Ayrıca ilçenin meşhur meyvesi Osmanlı çileğidir. 1920 yılında Sait Halim Paşa ile başlayan Ereğli, Osmanlı çileğinden önce, Ereğli' nin yerli kara çileği olduğu söylenmektedir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ