Hakkari ilinde, kayak merkezi olan bir yayla...

Merga Büta,
Berçelan yaylası,
Golan Yaylası,
Merga Büta Yaylası:
Merga Büta yaylası, 2600 m. rakımlı olup Hakkari' dedir. Merga Büta yaylasındaki kayak tesislerinde okullar ve kulüpler arası kayak yarışmaları yapılmaktadır. 
Berçelan yaylası:
Berçelan yaylası, dağcılık, kayakçılık ve doğa yürüyüşü imkanlarına, bir alandır. 

Berçelan yaylası diğer yaylalar gibi yöre halkının yazın hayvanlarını otlatmak ve ürünlerini değerlendirmek için göç ettikleri, geleneksel kara çadırları ile yaşadıkları bir yayladır.

Hakkari şehir merkezinden kuzeye doğru 18 km uzaklıkta bulunur. Yayla civarında yer alan Seyithan buzul gölü çevreye ayrı bir özellik ve güzellik katmaktadır. 

Golan Yaylası:
Berçelan yaylasının batısında bulunur. Dağcılık ve kayak sporları için uygun alanlar bulunur. Golan yaylasına 15 km' lik yolla ulaşılmaktadır. 

Cilo (Sat) dağlarındaki yaylalar diğer yaylaların sahip oldukları özelliklerin yanı sıra dağcılık sporu açısından Türkiye'nin en önemli bölgeleridir.

Oramar, (Dağlıca), 
Guveruk ve Tırşin yaylaları,
Nordüz Yaylası,
Mirgazer (Mergezer), Yaylası,
Faraşin ve Mendin Yaylası;

Diğer yaylalar;
Avahark, Çelesur, Kani Kurgan, Kanimehan, Kanicemet, Meydan-ı Beybur, Meydan-ı Casus, Meydan-ı Davut, Meydan-ı Kuli, Meydan-ı Suran, Meydan-ı Zengil, Servisi, Semedar, Meydan-ı Melham, Ceytez, Meydan-ı Belek, Mordağı ve Vargeniman yaylalarıdır. 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ