Cinsel iktidarsızlık....

Empotans,
(Erectile dysfunction)
Sertleşme bozukluğu).
Erkeğin cinsel isteği olmasına karşın penis damarlarında kan toplanamaması ve sertleşmemesidir. Ereksiyon olmaması veya cinsel birleşmeyi sağlayacak yeterli sertliği koruyamamasıdır. Her erkeğin her zaman ve bütün koşullarda yeterli ereksiyonu sağlaması beklenemez. Ruhsal gerginlikler, yorgunluk, ilişkideki problemler zaman zaman ereksiyonun başarısız olmasına sebep olabilir. 


Ancak ereksiyon problemi devam ederse ve cinsel birleşmeyi engelliyorsa bir doktora gitmek gerekir.
Tedavi edilmeyen ereksiyon bozuklukları yaşamın kalitesini de olumsuz olarak etkiler. 

Penisin içinde idrar yoluna paralel iki adet süngersi silindir vardır. Erkek cinsel açıdan uyarıldığında sinir sistemi penisi sertleşmesi için uyarır. Penise gelen kan damarları bu süngersi silindirleri kanla doldurmak için gevşerler. Bu da ereksiyonu sağlar. Eğer herhangi bir sebeple bu aşamalardan birisi engellenirse ereksiyon bozukluğu oluşur. İktidarsızlık terimi günlük dilde yalnız bir cinsel işlev bozukluğu anlamıyla sınırlı kalmayıp, erkeklere yönelik hakaret ve küçümseme demektir. Bu yüzden cinsel tedavi uzmanları bu terim yerine sertleşme yetersizliğini söylerler.

İlaç Tedavileri; Viagra, Sinegra gibi mutluluk hapları.
İntauretral tedavi: İdrar yaptıktan sonra bir aplikatörle idrar yoluna konulan küçük fitillerdir. 
Enjeksiyon Tedavisi:
Süngersi tabaka yanından penise enjekte edilen bir takım ilaçlarla 15 dakika içinde yarım saat sürecek bir ereksiyon sağlanabilir. 
Pompa Tedavisi: 1900 yıllarında keşfedilmiş basit bir pompa ile penis içindeki kan akışı arttırılarak ereksiyon sağlanır. 
Penil Protezler: Çok pahalıya malolan bu yöntemde penise yerleştirilen protez ile ereksiyon sağlanmaktadır.  

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ