Rio de Janeiro kentinin ünlü bir plajı....

İpanema,
Copacabana,
Brezilya'da ünlü plajlarıdır. 
Başka bir ünlü Copacabana Plajı yakınında bulunan Rio de Janeiro şehrinde, Brezilya' nın, Leblon ve Arpoador bölgeleri arasında güney bölgesinde saptanan bir çevredir. 
Ipanema plajı, Ipanema' dan kız şarkısı ile ölümsüzleştirilmiştir. 

Plaj Ipanema ünlü şarkısı tarafından yaygınlaştırılan dünyanın en seksi plajlarından biri Antonio Carlos Jobim tarafından The Girl From Ipanema. Copacabana plajı 3.5 km. uzaklıkta olup komşudur. Ipanema bütün alan Rio de Janeiro tamamının en pahalı yerlerden biridir. Sahilde beyaz kum ve iyi bir sosyal arka plan sunuyor. Ayrıca eşcinsel topluluk karşılamak için gay beach denilen bölüme dahildir. 

Turistik merkezlere, çok yakındır. Rio de Janeiro' ya 9 km., Cathedral of Rio de Janeiro Heykel İsa Mesih heykeline 3.9 km., dir. Ipanema plajı, Efsanevi bir kumsal, eşi olmayan bir gece hayatına sahiptir. Bir tarafta plaj diğer tarafta Lagoa var. Rio’ da sadece bir günü olup da şehri bir yerlisi gibi yaşamanın yolu Ipanema’dan geçiyor.

Şarkılara konu olan plaj aynı zamanda Bossa Nova’nın doğum yeri. Brezilyalı oyuncu Leila Diniz, 70’ lerde bikini giyen ilk hamile olarak Ipanema’da denize girmişti. 80’ lerin başında bir bikini altıyla güneşlenen ilk erkek Fernando Gaberia da bu iş için Ipanema’ yı seçti. Üstsüz ve tanga bikini modalarının başladığı yer de Ipanema. Ipanema’ nın ülkenin kültürüne ilk günlerden itibaren katkısı büyük. Ipanema Rio de Janeiro moda plajdır. Ipanema de Rio de Janeiro kentinin güneyindeki bir mahallede, Copacabana, Leblon ve Lagoa Rodrigo de Freitas yanındadır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ