İnternette bir kişinin kendisini simgelemesi için seçtiği resim ya da şekil…

Avatar,
Avatar kelimesi gerçek bir kişiyi sanal alemde temsil eden sanal kişi (resim, grafik) için kullanılır. Kelimenin aslı sankritçede Avatara'dır. Oradaki anlamı da ilahi bir kişinin gökten veya artık her nerede yaşıyorsa tanrısal alemden yer yüzüne inmiş hali olarak tanımlanır. Avatar kelimesi bu günkü haliyle ilk defa Neal Stephenson tarafından 1992 yılında yayınlanan Snow Crash isimli Science Fiction romanında kullanılmış.

Hindu mitolojisinde bir tanrının insan veya hayvan şeklinde yeryüzüne inmesi demek. Ama Neil Stephenson, süper bir yazardır, insanların Net’e çıkarken büründükleri sanal kimlik manasında kullanmış. Bi süre sonra da, artık chat odalarında, forumlarda, insanların kendilerini temsil etmesi için seçtikleri ikoncuklar, suratlar, resimlere avatar denmeye başlanmış. Hint mitolojisine göre tanrıların yeryüzüne indiklerinde büründükleri şekillerdir. Balarama, Sri, Varaha gibi isimler alan avatarlar, hikayelere konu olmuştur. 

İnternet kullanıcılarını kendi hesaplarını kutucuğunun boş bir gri rengi olmasının yerine  kendilerini temsil eden, beğendikleri, herhangi bir resmi profillerinden kullanıcı resmi bölümüne yerleştirirler buna da avatar denir. Internette, nick ve mesajlarınızın yanında gözükecek küçük boyutta fotoğraflardır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ