Sinemaya da aktarılan “Benim Afrikam” adlı yapıtıyla tanınmış Danimarkalı kadın yazar...

Karen Blixen,
Barones Karen von Blixen-Finecke,
(Isak Dinesen takma adı).
Benim Afrikam, Filmin uyarlandığı aynı adı taşıyan roman.
Danimarkalı Barones Karen von Blixen-Finecke 'nin ilk kez 1937 yılında yayımlanmıştır.Romanı Isak Dinesen takma adı ile yazmıştır. Kitap 1914-1931 yılları arasında o zamanki adı İngiliz Doğu Afrikası olan Kenya 'daki Avrupalı yerleşimciler ile yöresel kabilelerin ilişkileri fonunda bir aşk öyküsünü anlatır.

1985 yılında ABD yapımı otobiyografik bir filmdir. Özgün adı Out of Africa olan film 1987 yılında Türkiye' de de sinemalarda gösterilmiştir.

Film, Isak Dinesen takma adıyla yazan Karen Blixen'ın 1937 yılında yayımladığı kendi anılarına dayanan Out of Africa, Shadows on the Grass (Otlakların Gölgeleri) ve Letters from Africa(Afrika'dan Mektuplar) adlı üç otobiyografik kitabı ile Judith Thurman'ın Isak Dinesen: The Life of a Storyteller (Isak Dinesen: Bir Öykücünün Yaşamı) ve Errol Trzebinski'nin Silence Will Speak(Sessizlik Konuşacak) adlı biyografi kitaplarından uyarlanmıştır. Senaryosu Kurt Luedtke tarafından kaleme alınan filmi Sydney Pollack yönetmiştir. Film, aralarında 7 Oscar, 3 BAFTA ve 3 Altın Küre ödülünün de bulunduğu tam 22 ödül almış, 17 ödüle de aday gösterilmiştir.

Danimarkalı bir soylu olan Karen Blixen (Meryl Streep), barones ünvanı için Bror Blixen (Klaus Maria Brandauer) ile evlenerek kahve yetiştiriciliği yapmak üzere Afrikaya yerleşirler. Yıl 1913 'tür ve Afrika büyük ölçüde Avrupalıların sömürgesi durumundadır. Kocasının kendisini ihmal etmesi ve aldatması Karen'i sürekli yanlızlığa iter. Bu arada maceracı avcı Denys Finch Hatton (Robert Redford) ile tanışır ve ona aşık olur.

1986 yılında tam 11 dalda Oscar'a aday gösterildi. Bunlardan 7 'sini aldı. Akademi Ödülleri dışında 22 farklı ödülün daha sahibi oldu.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ