II. Dünya Savaşı’nda Alman işgaline karşı direnenlerin toplandıkları ıssız yer...

Maki,
II. Dünya Savaşı’nda Alman işgaline karşı direnenlerin toplandıkları ıssız yer.
II. Dünya Savaşı, XX. yüzyılda dünya çapında yapılan ikinci büyük savaştır.  Bu savaşa birçok millet katılmıştır.  Savaşın başlangıcı olarak, Almanya'nın Polonya'yı işgal ettiği 1 Eylül 1939 tarihi alınır. 

II. Dünya savaşı, 1939-1945 yılları arasında 40-50 milyon insan hayatını kaybetmesine neden olan küresel bir askeri savaştır. O Dönemde Birleşik Krallık, Sovyetler Birliği, ABD, Çin Cumhuriyeti ve Fransa, Müttefik Devletler olarak; Almanya, İtalya ve Japonya, Mihver Devletler olarak katılmıştır. Türkiye ise resmi olarak savaşa katılmamıştır. Nükleer silahların kullanıldığı tek savaş olmakla kalmayıp, Kitlesel sivil ölümlerin gerçekleştirildiği, II. Dünya Savaşı, insanlık tarihindeki en büyük ve en vahşi, kanlı savaştır.

Sovyetler Birliği ve Polonya kuvvetleri Berlin’i ele geçirir ve Almanya 8 Mayıs 1945 tarihinde koşulsuz teslim olmuş. Avrupa’da savaş sona ermiştir. Birleşik Devletler, Japon ordularını yenilgiye uğratmıştır. Japon Adaları işgal edilmiş ve Asya'da savaş, 15 Ağustos 1945 yılında Japonya’nın teslim olmasıyla bitmiştir.

II. Dünya Savaşı gibi yeniden dünyanın politik düzenini ve sosyal yapısını etkileyecek yeni savaşları önlemek için Birleşmiş Milletler (BM) kuruldu. Savaş sonrasında ABD ve SSCB gibi süper güçler ortaya çıktı. 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ