ABD kara kuvvetlerinde komando birliğine bağlı asker...

Ranger,
Ranger (okunuşu: reyncır), 
Türkçede rancer olarak da okunur. 
İngilizce konuşulan veya İngiliz sömürge geleneğinden gelen bazı ülkelerde, belli bir alanı korumak, dirliği ve kanun düzenini sağlamakla görevli askerler. Görevleri Türkiye'deki jandarma birliklerine benzer. Rangerler ABD ve İngiltere' de milli parkları korumakla görevli bekçilerdir. Ayrıca özel harekatlara katılan seçkin komando birliklerine de bu ad verilmektedir. 

ABD, Birleşik Krallık, Kanada, İrlanda, Pakistan ve Malezya, ranger birlikleri olan ülkelerdendir.  Ranger'ler western film ve çizgi romanlarında sıklıkla konu edilir.

Tommiks;
En ünlü Çizgi Roman Kahramanı; Tommiks,
19. Yüzyıl'ın ilk yarısında, kovboylar Amerikasında hızlı silah çeken bir kanun adamıdır. Nevada eyaletindeki Kulver kalesinde konuşlanmış Ranger'lardan biridir. Çizgi-romanda, Rangerlar askeri rütbelere sahip, üniforma giyen bir çeşit jandarma gibi bir şey oluyorlar. Aslında Ranger denilen paramiliter gruplar, batıya ilk yerleşen büyük toprak sahiplerinin, arazilerini kızılderililerden ve haydutlardan korumak amacıyla, parayla tuttukları silahşörlerden oluşmaktaydı.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ