Verdiği konserlerle uluslararası bir üne sahip olan ve “Devlet Sanatçısı” unvanını da taşıyan flüt sanatçımız.

Şefika Kutluer,
1979 yılında üstün başarıyla Ankara Devlet Konservatuarı’ ndan mezun oldu. Kariyer çalışmalarına Viyana ve Roma’da S.Cecilia Akademisi’nde devam etti. 

Ankara Devlet Konservatuarı’nda flüt öğretmenliği yaptı. Viyana’da Uluslararası Flüt Yarışması’nda dünya birincisi oldu. 1995 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü’nü alan sanatçıya, 1998 yılında Devlet Sanatçısı ünvanı verildi. 
Hungarian Foundation for Performing Arts tarafından verilen 2000 Inter-Lyra ödülünü kazandı. 
2009 yılında İtalya Cumhurbaşkanı’ndan İtalyan Devlet Nişanı aldı. Sony Classical tarafından çıkarılan Carmen Fantasy adlı albümü ile Altın CD ödülüne layık görüldü. 

Ayrıca Gallo International firmasından Gallo Altın CD Koleksiyonu ödülü aldı. ABD, İngiltere, İsviçre, İtalya, Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda, Belçika, İspanya, Fransa, Slovakya, İsveç, İsrail, Singapur, Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Estonya, KKTC, Makedonya, Hırvatistan, Karadağ, Bulgaristan, Tunus, Azerbaycan, Küba, Çin ve Japonya’da çeşitli konser turnelerine çıktı, uluslararası müzik festivallerine katıldı.

İspanya sarayında Kral ve Kraliçe’nin huzurunda, Japonya’da Prens Mikasa’nın himayesinde konserler verdi. New York Times eleştirmeninin taktığı unvan “Sihirli Flüt” diye tanınan Kutluer, dünyanın pek çok yerinde televizyon ve radyo programlarına katıldı. Zubin Mehta, Sir Charles Mackerras, Peter Breiner, İngiliz Royal Filarmoni Orkestrası, Berlin Filarmoni, İskoç Oda Orkestrası, Northern Sinfonia, Tokyo Senfoni Orkestrası, Litvanya Filarmoni, European Union Oda Orkestrası, Virtuosi Di Praga, Slovak Filarmoni Orkestrası, St. Petersburg Akademik Filarmoni Orkestrası gibi ünlü şef ve orkestralarla konserler verdi. 
Ian Anderson Kutluer için “Şefika’s Tango” adlı bir eser besteledi. Kutluer Jethro Tull ile “Şefika’s Tango” eserini de seslendirdiği konserler yaptı. 30.06.2020


Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ