Meksika’daki kırsal yaşamı yansıtan ve dilimize de çevrilen “Ölüm Gemisi”, “Altına Hücum”, “Pamuk İşçileri”, “İsyan“ gibi romanlarıyla tanınan kimliğini sakladığı için hayatı hakkında fazla şey bilinmeyen yazar...

Berick Traven,
(1882, 1890-1969) 
Kitaplarının asılları Almanca veya İngilizce basılmış olan, hakkında kesin olarak pek az bilginin bulunduğu yazarın takma ismi. Gerçek adı, milliyeti, doğum yeri ve tarihi bilinmese de bir süre Meksika’da yaşadığı kesin olarak bilinmektedir. En önemli eseri olarak kabul edilen 1927 tarihli Altın Hazineleri bu ülkede geçmektedir. Traven’ in hayatına dair neredeyse her bilgi tartışmalıdır. Yazarın gerçek kimliğiyle ilgili çok sayıda tez bulunmaktadır. 

Akademik çevrelerde Traven’ in genellikle 20.yüzyıl başlarında yaşamış olan anarşizmi savunan aydın ve aktör Ret Marut olduğu kabul görür. I. Dünya Savaşının ardından Almanya’dan ayrılan Marut Meksika’ya göçmüştür. Traven sürekli olarak beraber anıldığı iki isim Berick Traven Torsvan ve Hal Croves kendilerinin sadece kimliğinin açıklanmasını istemeyen yazar için yayınevleriyle kurulması zorunlu olan ilişkilerinde aracılık yaptıklarını belirtmişlerdir.

Eserleri;
Altın Hazineleri, Altına Hücum,  Araba,  
Dinamit,
Gece Ziyaretçisi,
Hükümet,
İsyan ,
Kanlı Oyun, Kanlı Yürüyüş, Kasaba,  Köprü,
Ölüm Gemisi (Bir Amerikan Denizcisinin Başından Geçenler) 
Pamuk İşçileri

Kaynak; http://tr.wikipedia.org

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ