Karşı cinsin kılığına girmiş eşcinsel...

Travesti, 
Türkçe travesti sözcüğü, Fransızca travesti sözcüğünden türetmiştir. Fransızca travesti sözcüğü, Latince trans- (bir taraftan öbür tarafa) ve Fransızca vêtement (giysi, kıyafet) sözcüklerinin birleşimidir.     

Travestilik ya da travestizm, öteki cinsiyetin giyidiği kıyafetlerini giymektir. Bunu yapan herhangi bir kişiye travesti denir. Travestilik bir transcinsel türüdür ve sıkça transseksüellikle karıştırılır. Transseksüellik ve travestiliğin arasındaki farklar, transseksüellik cinsiyet değiştirme ameliyatı yaparak ameliyattan sonra olduğun cinsiyeti olduğunu kabul etmektir. Travestilik ise, sadece öteki cinsiyeti gibi giyinmektir, ve herhangi bir cinsiyet kimliği değildir, yani örnek olarak kadın gibi giyinen bir erkek travesti hâlâ kendisini erkek olarak tanımlayabilir.  

Travestilik herhangi bir cinsel yönelim de değildir, bu yüzden bir travesti heteroseksüel, eşcinsel, biseksüel, panseksüel, poliseksüel veya aseksüel olabilir. Bursa’da kısa adı Gökkuşağı olan Türkiye’nin ilk Travestileri Transseksüelleri Gayleri Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği kurulmuş ve Türkiye çapında ses getiren faaliyetlerde bulunmaktadır.



Kaynakça: http://tr.wikipedia.org

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ