Hawaii’den tüm dünyaya yayılmış bir masaj yöntemi...

Lomi Lomi,
Lomi Lomi Masajı,
Masaj sözcüğü Arapça dokunma; mass ve Yunanca yoğurma; massein sözcüklerinden türetilmiştir. Deri, derialtı dokusu, kaslar, iç organlar, metabolizma, dolaşım, lenf sistemi, mekanik ve sinirsel yolla uyarılması, ovma ve çeşitli darbelerle bölgesel kan dolaşımını artırma, damarları genişleterek dokuya daha fazla kan gelmesini sağlama yöntemidir. 

Masajla, yumuşak dokuları mekanik olarak uyararak sistematik manipülasyonlarla organizmada fizyolojik ve psikolojik etki yaratılır. Vücut yüzeyinde el, elektrik, su vb. aracılığı ile tedavi, bakım ve rahatlama sağlanır.

Hawaii' den tüm dünyaya yayılan Lomi Lomi masajı, eski çağlarda devlet adamlarının savaş kararları almadan önce yaptırdıkları bir masaj biçimi. Lomi Lomi, tarihçesi çok eskilere dayanmaktadır. Huna olarak bilinen felsefenin bir parçasıdır. Huna' nın temeli sevgiyi ve harmoniyi aramaktır. Uzun, sürekli, akıcı ve yumuşak dokunuşlarla hücrelerimize işlemiş olan eski inanışları ve bizi sınırlalayan davranışları ortadan kaldırarak bedenin rahatlamasını sağlar. Hawai dilinde, masaj anlamına gelen Lomi Lomi bir veya birden fazla masajcı tarafından yapılan yumuşak Hawai Masajıdır.

Kahuna şifacıları tarafından yapılan Lomi Lomi masajının en önemli özelliği masaj sırasında sağladığı gevşeme ile karar alma mekanizmalarını harekete geçirmesi. Masajın etkileri diğer masajlar gibi uygulandıktan hemen sonra değil takip eden iki, üç gün içerisinde hissediliyor. Bu nedenle tatil köylerinde Lomi Lomi masajı yaptıranlar tatil sonrası iş stresini yenmek ve etkili kararlar alabilmek için tatillerinin son günlerinde bu masajı yaptırmayı tercih ediyor. Masajı kadınlardan çok erkekler tercih ediyor.

Lomi Lomi’nin farklı ve daha spiritüel bir kolu olan Lomi Lomi Nui, Özellikle Hawai' de uygulanan farklı ve törensel bir masaj türüdür. Orijinalinde deniz kıyısında havlu ve çarşaf kullanılmaksızın masaj yatağı üzerinde çıplak vücuda uygulanan, vücudun daha çok kol ve dirsek bölgesi ile yapılan ritmik ve akışkan bir masaj türüdür. Su bazlı yağlar kullanılarak yapılır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ