Fransa’ya özgü bir tür badem kurabiyesi...

Makaron,
Makaron, dışı çıtır, içi acıbadem kurabiyesine benzeyen, arasındaki çikolata, karamel, vanilya gibi çeşitli soslar sayesinde lezzetini katlayan bir çeşit Fransız kurabiyesi. 
Malzemeler;
2 adet oda ısısında yumurta akı,
1/4 su bardağı toz şeker,
1 tutam tuz,
1 su bardağı pudra şekeri.

1/2 su bardağı badem unu (çok ince çekilmiş badem, tercihen kahve öğütücüsü veya robottan pudra şekeri ile birlikte tekrar çekilmiş) ,
Büyük krema sıkma torbası ve düz uç kreması için: 
50gr. kıyılmış bitter çikolata,
1/4 su bardağından biraz az çiğ krema (süt kreması, heavy cream) ,
1 yemek kaşığı tereyağı,

Yapılışı;
Yumurta aklarını cam veya metal geniş bir kapta bir tutam tuz ile çırpın. Köpükler oluşmaya başlayınca toz şekeri kaşık kaşık yedirerek ilave edin ve yüksek hızda parlak, sert ve pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin. Pudra Şekeri ile toz bademi ilave edip spatula ile havasını indirmeden yavaşça karıştırın. Krema sıkma torbasına karışımı aktarın. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye yaklaşık 1 cm. lik yuvarlaklar şeklinde sıkın. 

Tepsiyi bir kere tezgaha vurup varsa kabarcıkların çıkmasını sağlayın. 1 saat kadar oda sıcaklığında üstünün kuruyup kabuk bağlaması için bekletin. Önceden ısıtılmış 160 °C fırında 10-12 dakika pişirin. Çıkarıp soğutun. Soğuduktan sonra fırın kağıdı ile tepsi arası biraz soğuk su döküp tepside yayılmasını sağlayın. Bu şekilde marakonlarınızı daha rahat kağıttan ayırabilirsiniz. Bir tane makaronun arasına krema sürüp ikinciyi birleştirin. Krema donduktan sonra makaronlarınız servise hazırdır. 

Krema;
Kremayı ufak bir tencere veya cezvede ısıtıp kıyılmış çikolata parçalarını ekleyin. Tereyağını da ekleyip karıştırarak eritin. Oda sıcaklığında bekletip katılaşmaya başladığında kremanızı makaronlarınızı birleştirmek için kullanabilirsiniz.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ