Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde bir kaplıca...

Emendere,
Ilıcalı Kaplıcası,
Sındırgı ilçesine 7 km. uzaklıktaki Ilıcalı köyündedir. Ilıcalı kaplıcasında, Kemeraltı banyolardan istifade edilir. Suyun debisi takriben 10 lt/sn. dir. Banyoya verilen suyun fazlası dereye akıtılmaktadır. Gelenlerin kalması için çardaklar vardır. Kaplıcaya gelen yolun iki tarafı ağaçlıktır.

Bu jeotermal enerji kaynağı su, renksiz, berrak olup sıcaklığı, 33 ºC' dir. Havzasında yapılan etütlerde 500 lt/sn sıcak su kapasitesi tespit edilmiş. Radyoaktivitesi yüksek olup, ağrılı hastalıklara, romatizma, uyuz, çıban ve deri hastalıklarına iyi gelir. Gut hastalarına, böbrek taşlarına ve mide hastalarına özellikle sedef, mantar, yara, uyuz ve egzamaya iyi gelmektedir. 

Hisaralan kaplıcaları;
Balıkesir’e 63 km. Sındırgı ilçesine 20 km. uzaklıktadır. Hisaralan Ilıcası, Sındırgı -Simav asfaltına 500 m. uzaklıktadır. Kaplıcada hamama ve banyolara gelen maden suları kayalar üzerinde açıkta akarak soğumakta, yine üzeri açık bir arkta birleştikten sonra hamama verilmektedir. Kaynaktan 104 ºC ile çıkmaktadır.

Kaplıca suyunun romatizmal hastalıklar, dolaşım hastalıkları, kırık sekelleri, cilt hastalıkları, siyatik ve her türlü nevralji, çeşitli felçler, adale hastalıkları ve atrofilleri, kadın hastalıkları, hastalık ve ameliyat sonrası rahatsızlıklar ve metabolizma bozukluklarının tedavisine iyi geldiği söyleniyor.

Termal suyun özellikleri;  
Renksiz, Berrak olup sıcaklığı, 47 ºC' dir. 
Kalsiyum: 106 mg/l, Klorür: 213 mg/l, Bikarbonat: 402,6 mg/l . 
Suyun pH 7.7, 
Sertlik: 20Frs, Toplam Tuz: 841 Fr.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ