Çağdaş Türk edebiyatının güçlü kalemlerinden, öykü ve roman yazarı...

Muzaffer Buyrukçu,
(1930 - 2006),
1930 yılında Niğde’de doğdu. Ailesiyle İstanbul’a geldi. Ortaokul 2’nci sınıfta öğrenimini yarıda bırakarak küçük yaşta çalışma hayatına atıldı. Buyrukçu, İstanbul ve İzmir’de aşçı yamaklığı, kunduracılık, inşaat işçiliği, frezecilik ve Son Telgraf Gazetesi’nde müstahdemlik yaptı. Daha sonra Toprak Mahsulleri Ofisi’nde memur olarak çalışmaya başladı. 1971 yılında buradan emekli oldu. Muzaffer Buyrukçu, bir çocuk babasıydı.

Edebiyatımızın en saygın ödülleri kabul edilen Haldun Taner Öykü Ödülü, Yunus Nadi Öykü Armağanı, Sait Faik Hikaye Armağanı gibi ödüllerin de sahibiydi. Sanat hayatına, 1945 yılında kapıcı olarak çalıştığı Son Telgraf'ta yayımlanan öyküleriyle başlayan Muzaffer Buyrukçu Korkunun Parmakları (1958 Dost Dergisi Birincisi), Kuyularda (Otağ Dergisi 1962 birincisi) Bulanık Resimler'le 1962 Türk Dil Kurumu Öykü Ödülü'nü, Kavga ile de 1968 Sait Faik Armağanı'nı kazandı. Yüzün Yarısı Gece ile de Haldun Taner Öykü Ödülü ve Yunus Nadi Öykü Armağanı de aldı. Edebiyat dergilerine geçişi ise 1953 başlarındadır. Konularını İstanbul'un kenar mahallelerinde yaşayan dar gelirli ailelerin dertli,çekişmeli hayatlarından alan Buyrukçu,yedi hikâye kitabı çıkardı.

Eserleri;
Roman, 
Mağara, Bir Olayın Başlangıcı, Gürültülü Birkaç Saat, Dar Sokaklardaki Duman, Gece Bitmedi, Dışarıdaki Rüzgar, Akan Sular Şarap Olsa, Ucu Güllü Kundura, Eski defterler.

Öykü, 
Katran, Acı, Korkunun Parmakları, Dost Dergisi, Cehennem, Şarkılar Seni Söyler, Günlerden Bir Gün, Hüzünlü Kar Çiçekleri, Her Yer Karanlık, Bin Hüzün, Şarkı Gibi, Telefon Konuşmaları, Bir Aşk Daha, Ucu Güllü Kundura, Dumanı Tüten Çay Gibi, Yalnızlığın Arkasındaki Gülümseme , İpek Pijamalı Katiller, Ay Kokuyor.

Bulanık Resimler (1961, Türk Dil Kurumu 1962 yılı Öykü Ödülü),
Kuyularda (1962, Otağı Dergisi 1962 yılı birincisi), 
Kavga (1968 Sait Faik Armağanı) 
Yüzün Yarısı Gece (1994 Yunus Nadi Armağanı ve Haldun Taner Öykü Ödülü).

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ