Batı Toroslarda Beydağları' nın en yüksek tepesi...

Kızlarsivrisi,
Kızlarsivrisi tepesi,
Batı Torosların (Beydağlarının) zirvesi, Kızlar Sivrisidir (3071 m yükseklikte). Antalya' nın Elmalı İlçesi sınırları içinde, güney batısında bulunur. Antalya ile Elmalı arası uzaklık 90 km civarındadır. Kızlar sivrisinin adını aldığı hikayesi ise şöyledir. 

O zirvede bir kar parçası vardır ki, hiç erimez. Onun altında bir prenses yatar derler. Çok eski bir zamanda, birbirine düşman iki krallık varmış ve bu krallıkların prensle prensesleri aşık olmuşlar birbirlerine. Krallar izin vermemişler bu ilişkiye. Krallıklar dağların farklı eteklerinde oldukları için iki aşık saatlerce yürüyüp dağın gizli bir bölümünde buluşurlar. Ama yok olacak gibi değil. En sonunda karar verirler, kaçacaklar. 

Kızlar Sivrisi' nde sevda tükenmez türküleşir. Prensesin annesi kızının yanına birde koruma verir ve kızı dağın tepesine gönderir ve orada prensi bekler. Zirveye saatler varan zorlu bir tırmanıştan sonra varırlar. Ama prens yok, havada dondurucu soğuk. Sabaha karşı artık vücutlar donmaya yüz tutar. Tam o sırada karşıdaki zirvede belirir prens. Yanlış tepeye çıkmıştır. Birbirlerini görürler neyse ki. Koruma prensesi bırakıp aşağıya inmeye başlamıştır. Prens ise yukarı. Bundan sonra kimse onları görmemiştir. Birbirlerine kavuşmuşlar mıdır? Yoksa prenses donmuş mudur? Bilinmez. Fakat bugün Kızlar Sivrisi' nin zirve platosunda bir mezar vardır. O mezar prensesin mezarı derler. Onun üzerinde hiç kar erimezmiş. O kar prensesin gelinliğidir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ