Afrika' da yaşayan bir maymun cinsi ...

Mandril,

Mandrillus sphinx,
Babuin,
Batı Afrika'nın gürbüz babuinlerinden mandril, kaba etlerindeki yamalar koyu kırmızıyla çevrili menekşe renginde bir yaratıktır. Yüzü soytarı gibi boyalıdır. Uzun burnunun üstü parlak kırmızı, burnunun iki yanındaki kabartma çizgiler mavidir. Alnında siyah bir leke vardır.

Kulaklarının üzerindeki sarımsı beyaz yamalar ise boynunun etrafını sarar. Sakalı sarı renkte olup diğer tarafları siyahtır. Mandril' in boyu 90 cm dir. Kuyruğu belirli belirsizdir. Dişiler erkekler kadar iri değildir, yavrular gibi onların da rengi daha donuk, burunlarının iki yanındaki çizgiler ise daha az kabarıktır. Yenilebilir. Sürü halinde dolaşırlar.

Maymunlar (Primates), Primatlar çevik ve hızlı canlılardır. Çoğunluğu ağaçlarda yaşar. Hepsinin elleri, ele benzer ayakları, ileri bakan gözleri vardır. Goril, Orangutan, Şempanze, Gibon, İnsan, Makimsiler, Marmosetgiller, Galagogiller, Cadı makigiller, Lorisgiller.
Maymun Cinsleri;
Ayay, Ateles, Babuin-Berberi, Borneo Maymunu (Manfelarvatus),
Entel Maymun (Presbytis Entellus) Pakistan, Nepal, Hindistan ve Sri Lanka’da yaşar.
Gibon-Goril,
Kapuçin,
Langur (Güney Asya),
Macacus-Makak (Şebek),
Maki (Lemuo-Lemur), Mandril, Marmoset,
Nereza,
Orangutan (Pongo pygmaeus), Gorilden sonra en iri maymundur.Örümcek Maymun,Potto (Afrika'nın tropikal bölgelerinde yaşayan ilkel bir maymun türü)
Rhesus (Macaca mulatta),
Sahu, Sai (Orta Amerika)
Şempanze, Şakma (Afrika'da yaşayan siyah postlu bir maymun),
Vari,




 

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ