Esrar...

Marihuana,
(İng. mariuana)
Sarıkız,
Ot,
Toz,
Esrar,
Hint kenevirinden çıkarılan ve kullanılacak miktara göre uyarıcı, sarhoş edici veya uyuşturucu etkileri olan bir madde. 
Keyif veren uyuşturucu madde, zehir.

Hint keneviri bitkisinin dişi türlerinin tepesindeki çiçekli kısım ve filiz durumundaki yapraklarının kurutulup toz edilmesi veya bastırılarak plaka durumuna sokulması suretiyle hazırlanan bir bitkisel ham madde, marihuana.
Esrarın elde edildiği bitki olan Hint Keneviri bitkisi kağıt, giysi, inşaat malzemesi ve pek çok diğer malzeme yapımında kullanılır. 

Genellikle sigara gibi içilebilen esrar elle sarılabilir. Pipo veya cam, plastik ve odundan yapılmış pipolar vasıtasıyla da içilebilir. Bazı zamanlar çay gibi demlenir ya da kek gibi yiyeceklerin içine karıştırılabilir.
Esrar kullananlar değişik tepkiler olduğunu belirtirler. Bu tepkiler saçmalama ve paranoya şeklindedir. Gözlerin kanlanması, çarpıntı, ağız kuruması gibi tepkiler listelenebilir. 
Kullanıcılar sıkça açlık hissetseler de kan şekeri seviyesinde bir düşme yoktur.

Yanan yaprak kokusuna benzer esrar kokusu en fark edilir işarettir. Her hangi bir davranış bozukluğu olması gerekmez fakat kullananlar uçarı, kızarık gözlü, sakar, unutkan, iştahı artmış ve ilgisiz görünebilirler. Esrarın yarattığı unutkanlıklar ekmek kafa olarak adlandırılır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ