Dünyanın en iyi flamenko gitarcısı sayılan ve yurdumuzda da konserler veren İspanyol müzikçi...

Paco Pena,
(D. 1942-     ) 
İspanyol flamenko gitaristi.
İkinci Dünya Savaşı sırasında İspanya Cordoba' da dünyaya gelen Paco Pena, onbir kişiden oluşan fakir mi fakir bir ailenin çocuğudur. Bugün flamenko profesörü olarak akademik bir kariyere de sahiptir. Paco Pena, flamenkoyu korumaya çalışan bir gitarist. 

Altı yaşında gitarla tanışan ve oniki yaşında konserini veren Paco Pena,  1960'ların sonuna doğru İspanya'dan ayrılarak Londra'ya yerleşti. 1970 yılında The Paco Pena Flamenco Dance Company kurdu. Carnegie Hall (New York)), Royal Albert Hall (Londra), Concertgebouw (Amsterdam) gibi önemli yerlerde konserler verdi. Dünyada ilk defa, 1985 yılında Flamenko gitar üzerine Rotterdam'da üniversite dersi kurdu. 

Paco Pena' nın gitarda Paco Arriaga, Rafael Montilla, vokallerde Miguel Ortega, Inmaculada Rivero, perküsyonda Nacho Lopez ve dansçılar Angel Munoz, Ramon Martinez, Charo Espino' dan oluşan grubu 2005 yılında İstanbul' da Cemal Reşit Rey salonunda konser vermiştir.

Tony Blair'in gitar öğretmeni olarak bilinir. Onu sadece gitarist olarak tanımlamak eksik bir bilgi vermek olur. Aynı zamanda besteci, dramatist ve prodüktördür. Paco Pena ve grubu , A Compas, ülkemizde de gösterilerde bulunmuştur. (20.04.2021)

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ