Denge yitimi ve göz kararmasının eşlik ettiği geçici hareket yitimi, baş dönmesi hastalığı ...

Vertigo,
İngilizce: vertigo,
Dizziness,
Denge yitimi ve göz kararmasının eşlik ettiği geçici hareket yitimi, baş dönmesi.
Hastanın dengesini sağlamadaki her türlü problem anlaşılır. 

Bu durum hastayı yatağa düşürüp gözlerini dahi açamayacağı şiddetten, sadece zaman zaman bir kayma hissine kadar değişebilir. Hatta sadece bir göz kararması şeklinde ortaya çıkabilir. Tıp dilinde genel olarak vertigo adı verilir.


Dengenin sağlanması hala tam olarak çözülememiş çok karmaşık ve çok fazla organın rol oynadığı bir durumdur. Bu konuda rol oynayan organ ve sistemler arasında beyin, omurilik, iç kulak (labirent), gözler, eklem ve kaslar sayılabilir. Bu organları etkileyen herhangi bir hastalık baş dönmesi ile birlikte o organa ait diğer belirtilerin ortaya çıkmasına neden olabilir.


Hastalığın tedvisinde öncelikle eserin daha önceden çok, Şiddetli olan hastalar bazen serum takılıp hastaneye yatırmak gerekebilir. Tümörlere bağlı baş dönmelerinin tedavisi tümörün çıkarılmasıdır yani ameliyattır. İlaç tedavisine cevap vermeyen Meniere hastalığı nda da bazen ameliyat yapılır. Vertigo' yu yenmeniz için, vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin ve besin desteklerini kullanmanız gerekmektedir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ