Karşıyaka spor külübünün kısa yazılışı...

KSK
Kaf Sin Kaf.
Karşıyaka Spor Kulübü, 
İzmir'in 1912 yılında kurulan ilk spor kulübüdür.
Kaf Sin Kaf,  K.S.K harflerinin eski dilde okunuşudur. 
Renkleri yeşil-kırmızıdır. Karşıyaka Spor Kulübü armasının içinde ay-yıldız taşıma hakkına sahip olan üç kulüpten biridir. Kaf Sin Kaf' ın yerine bugün kısaca Kaf Kaf da deniyor.

Futbolun yanı sıra basketbol takımı olan Karşıyaka, yıllardır Beko Basketbol 1.Ligi'nde mücadele etmektedir ve 1986–87 sezonunda şampiyon olmuştur. Karşıyaka Spor Kulübü futbol ve basketbol haricinde başta voleybol olmak üzere birçok branşta faaliyetini sürdürür.

1912 yılında kurulan bu takım, Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'na kadar yabancılarla birçok çekişmeli maç oynamıştır. Yine Karşıyaka Spor Kulübü, kuruluşundan Kurtuluş Savaşı’na kadar geçen sürede hiçbir maçta yenilmemiş, İtalyan ve Yunan şampiyonlarını birçok kez yenerek bu kulüplerin kapatılmasına sebep olmuştur.

1924 yılında Fenerbahçe, Karşıyaka’ nın davetlisi olarak İzmir’e geldiğinde maça yoğun bir ilgi gösterildi. İzmir’de Göztepe, Altınordu ve İzmirspor gibi kulüpler henüz kurulmamıştı. Karşıyaka ile birlikte tek Türk takımı Altay idi. Karşıyaka 1926 yılında İzmir şampiyonu olmuştur. Bu şampiyonluktan sonra 24 Haziran 1926 tarihinde İsmet İnönü, Fahrettin Atay ile birlikte kulübü ziyaret eden Atatürk, Karşıyaka Spor Kulübü’nün cepheden döndükten sonra yeniden kurmuş olduğu takımı ile İzmir Ligi’nde yabancı rakipleri ile yaptığı mücadele sonucunda hiç gol yemeden şampiyon olduğunu öğrenmiş ve bunun üzerine kulübün ambleminde ay-yıldız kullanılmasını istemiştir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ