Tarihte önemli bir rol oynamış bir Orta Asya halkı...

Juan Juan,
Çin kaynaklarında Cücenler ya da Avarlar.
Çincede Juan-Juan (Cücen); çabucak büyüyen her yeri saran böcekler anlamına gelmektedir.
Juan Juanlar,

Cücenler.
Avarlar,
Naymanlar,
Peçenekler,
Hazarlar,

Orta Asya’da Juan-juan adıyla bilinen, Avarların önce Doğu Asya' da, daha sonra merkezi Macaristan olmak üzere 560 yılında Orta Avrupa' da devlet kurdular. Kökeni hakkında kesin bilgiler bulunmayan Avarların, Avrupa kavimleri üzerinde önemli etkileri olmuştur. Avrupa kavimleri, özellikle de Slavlar, devlet yönetimi ve askerlik konusunda Avarlar'dan çok şey öğrenmişlerdir. Üzengiyi ilk defa Avrupa'ya getirenler Avarlar'dır.

Araştırmaların ortaya çıkardığı sonuçlara göre, Avarlar'ın devleti, 9. yüzyılın başında Franklar tarafından yıkılmış; Avarlar da zamanla Hıristiyan toplulukları içinde eriyerek kaybolmuşlardır.

Hazarlar ve Avarlar, Bizanslıların düşmanıydı. Avarların başında Bayan Han bulunuyordu. Bayan Han döneminde Bizans topraklarına girilerek Sırbistan ve Makedonya’daki sınır kaleleri ele geçirildi. Bizansı art arda yenilgiye uğrattı. 592 yılında İstanbul’u kuşatmak için Çorluya gelen Bayan Han, Bizansta büyük endişeye yol açtı. Avarlar, 619 ve 626 yılında İstanbulu iki kez kuşattılar. 2. kuşatmayı Sasanilerle ortaklaşa yapmışlardır. Ama bu kuşatmalardan bir sonuç alamadan döndüler. Avar devleti dağıldı. Bir kısmı Avar halkı, Bizanslılar tarafından askeri amaçlı kullanıldı. Avarlar; İstanbul’ u kuşatan ilk Türk Devleti' dir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ