Kendisine aziz süsü vererek yerleştiği sarayda türlü entrikalar çevirmesiyle ünlü Rus Papaz...

Rasputin,
Grigori Yefimoviç Rasputin,
Rus Papaz,
Kahin,
D. 22 Ocak  1869 Pokrovskoye - Ö. 29 Aralık 1916, 
Doğaüstü yeteneklere sahip olduğu iddia edilen bir Rus mistik kahin.
Ural Dağları'nın eteğindeki Pokrovskoye köyünde doğdu. Ailesi çiftçiydi. 


Çocukluğu hakkında çok şey bilinmeyen Rasputin'in Maria adında bir kızkardeşi ve Dimitri adında da bir erkek kardeşi vardı. Maria, sara hastasıydı ve Tura Nehri'nde boğularak öldü. 

Bir gün Rasputin ve erkek kardeşi Dimitri, göletin kenarında oyun oynarlarken Dimitri kayıp suya düştü, Rasputin de onu kurtarmak için arkasından atladı. İkisi de boğulmak üzerelerken yoldan geçen bir kişi tarafından kurtarıldılar. Ancak Dimitri zatürre oldu ve hayatını kaybetti. Garip olaylar Rasputin'in hayatının daha ilk yıllarında başlamıştı. İki kardeşinin de aynı kaderi paylaşan ölümü Rasputin'i derinden etkiledi. Öyle ki daha sonra çocuklarının isimlerini de Maria ve Dimitri koyacaktı.

Rasputin, insanın ne kadar günah işlerse o kadar günahtan arınacağını savundu. Kendi günahını da içkiye düşkünlüğünde ve abartılı cinsel yaşamında buldu. Doğaüstü güçlere sahip olduğuna inanılan bu esrarengiz kişi Çarlığın çöküşünden ve Sovyet İhtilalinden sorumlu tutuldu. Adının, Rusça yoldan çıkmış anlamına gelen Rasputin ile benzerliği kullanılarak alaya alındı. Halen yaşamı ve ölümü üzerindeki gizem perdesi birçok araştırmacının ilgisini çekmektedir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ