1938 Yılında Trabzon' da doğmuş güçlü bir desen ve renk anlayışının egemen olduğu yapıtlarıyla tanınmış ressamımız...

Mustafa Ayaz,
(D. 1938 Trabzon - 84 yaşında)
Türk ressam, öğretim üyesi.
İlköğrenimini Çaykara Merkez İlkokulu’nda tamamladıktan sonra, sınavını kazanarak girdiği Pulur İlköğretmen Okulu’nda üç yıl okudu. Resim öğretmenlerinin yeteneğini keşfetmesiyle; İstanbul Çapa İlköğretmen Okulu Resim Semineri’nin sınavına girdi. Sınavını kazandığı resim seminerinden 1959 yılında mezun oldu. 

1960 yılında yetenek sınavı ile Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü resim bölümünden 1963’te mezun oldu. 1966’da mezun olduğu okulda asistan oldu. Asistanlık tezini Arkaik, Klasik ve Barok uslupları konusunda vererek, bölüme öğretmen olarak atandı. 1973 yılı itibarıyla üç yıl Hacettepe Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi’nde ek görev yürüttü. 1985 yılında aynı üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi’nde resim bölümüne öğretim görevlisi olarak atandı. Bir yıl sonra kendi isteği ile emekli oldu. 

1987 yılında profesör olan Mustafa Ayaz, aynı yıl Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ de öğretim üyesi oldu. 1988 yılında bu görevinden de ayrıldı.

Ankara’da 2003 yılında başlanan ve ileride vakfa dönüşecek olan Mustafa Ayaz Müzesi ve Kültür Merkezi’ nin de 2008 yılında sanatseverlerin hizmetine açıldı. 

1971 TRT Sanat ödülü, 1975 DYO resim yarışması başarı ödülü gibi bir çok ödül kazanmıştır.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

BULMACA ANSİKLOPEDİSİ